Kurser til parkinsonpatienter og deres pårørende

Elisabeth Dalsgaard har i samarbejde med Danmarks Parkinsonforening udviklet danseundervisning, der henvender sig til parkinsonpatienter.

Med udgangspunkt i Ballroom Fitness™ undervises der i de klassiske danse, og der er fokus på træning af motorik, balance, koordination, kropskontrol, muskelstyrke, gang m.m.

Når du danser til skøn musik og finder ud af, at du kan bevæge dig og danse trods din sygdom, får du en sidegevinst i form af høj livsglæde og livskvalitet.

Det er dans som terapiform

Siden 2014 har Elisabeth og Swingtime arrangeret kurser for parkinsonpatienter og deres pårørende. Kurserne laves i samarbejde med parkinsonambassadør, Anne-Mette Rasmussen, og går henholdsvis til Club la santa på Lanzarote og til Hotel Estivalpark, nær Barcelona.
Der tilbydes årligt 7 danserejser. 

"Kære Elisabeth,

Jeg vil gerne benytte chancen til at sige;
Mange tak for en fantastisk oplevelse.
Tak for dit engagement og dit smittende humør og ikke mindst tak fordi, du ser gennem alle lag og ind til der hvor sjælen lever - du har givet Pernille og jeg en kæmpeindsprøjtning ny energi og med den lysten til at gå fremad mod endnu mere lys.
Du er et usædvanligt dejligt menneske.
Tak fordi vi måtte lære dig at kende.

Knus Susanne"

Swingtime parkinsondanseuger tilbydes

Danse-events i Danmark.

Nu tilbydes der også danse-events for parkinson patienter og deres pårørende i Danmark.

Læs mere her.

Parkinson Danserejse til Spanien, Estival nær Barcelona

27. april - 4. maj 2020
11.-18. maj 2020
28. september - 5. oktober 2020
26. oktober - 2. november 2020

Læs mere i vores brochure her (2020) ❯

Parkinson Danserejse til Club La Santa, Lanzarote

9-15 november 2020

22-29 januar 2021

Læs mere i vores brochure her her ❯

Swingtime med i projekt Parkinson Dans

Trygfonden har bevilliget 3,7 millioner til at udbrede parkinson dans til hele landet. Målet med projektet er at koble kvalificeret danseundervisning med en ofte overset sygdomsgruppe, og øge livsglæde og selvværd hos de ramte.

Læs mere om initiativet og bevillingen her.

Elisabeth Dalsgaard blev portrætteret i forbindelse med hendes projekt "Dans med Parkinson" på TV MIDTVEST i udsendelsen MOKKA "Ugens Gæst" d. 29. November 2017. Med sig i studiet havde hun Bente og Erling, der fortæller om deres erfaringer og oplevelser med dansen i en hverdag med parkinson.

Se udsendelsen her.

I 2018 modtog Parkinsonforeningen årets patientpris, uddelt af sundhedsstyrelsen, på baggrund af projektet DANS MED PARKINSON, der blandt andet er Elisabeth Dalsgaards koncept- Parkinson Ballroom Fitness. 

Swingtime tilbyder også

Ring nu på 48 22 43 24, og fortæl hvordan, vi kan krydre dit arrangement. Vi giver dig gerne et gratis og uforpligtende tilbud.  

Swingtime – Byd livet op til dans!

Du kan danse Parkinson Ballroom FitnessTM online.

I parkinson Ballroom FitnessTM er der ekstra fokus på træning af balance, kropskontrol og motorik. Dansen kan også være gavnlig for andre - evt. ældre eller folk med nedsat funktionsevne, der ikke ønsker for høj intensitet i træningen.

Få et gratis tilbud!

Udfyld felterne og få et gratis og uforpligtende tilbud på kurser til parkinsonpatienter og pårørende.

Instruktør

Bliv instruktør i det prisvindende koncept Parkinson Ballroom Fitness™.